tiistai 10. toukokuuta 2016

Viikko 8: Nappi

Koetetaanpa ottaa taas vähän kiinni tätä valokuvahaastetta, ainakin yhden viikon verran :) Viikon 8 aiheena on ollut NAPPI.

Nappeja on maailmassa monenlaisia: pienen pieniä, keskikokoisia, eri värisiä, suuria, pyöreitä, soikeita, jos vaikka minkä mallisia. Meiltä ainakin löytyy auton mallisia ja purjeveneen mallisia. Nappeja on eri tarkoituksiin: on pitämään housut kiinni, takin kiinni, koristeeksi, koruihin, lasten leikkeihin, silminäkin niitä käytetään ja nyt varmaan viimeisimpänä hypistelymuhveihin vanhuksille hypisteltäviksi.  Nappeja löytyy nykyään sieltä täältä: kangaskaupoista, nettikaupoista ja nappikaupoista - ennen vanhaan taisi olla ihan vaan nappikauppoja mistä niitä sai, ja suutareilta.
Jotkut taisivat jopa veistellä nappinsa itse ja porata niihin napinlävet pienellä poralla, vai mitä luulette?
Sen tiedän ainakin, että huonekaluvalmistajat tekivät itse nappeja huonekalutyynyihin - valmiisiin pohjiin tehtiin samasta kankaasta kuin oli itse sohvan istuin- ja selkänojatyynyt napit ihan erityisellä koneella :)


Kuvassa keskellä oleva musta nappi on Puolison sortseista viime syksynä pudonnut nappi. Se odotti eteisen kaapin päällä KOKO talven, että jompi kumpi ompelee sen paikalleen. Arvatkaa kumpi ompeli, talvella? Nyt kun helteet ja Puoliso halusi laittaa sortsit jalkaan...nappi oli edelleen kaapin päällä... :D Nyt se on paikallaan, tiukasti karhulangalla ommeltuna. Ei varmasti irtoa. Ennemmin kuluu housut puhki napin ympäriltä.

Pöllönappeja on vain muutamia, ne oli PAKKO saada ja niitä käytetään tarkkaan ja harkiten :) Ruskeat napit ostettiin tiettyyn tarkoitukseen ja on jo käytetty. Nehän muistuttaa selvästi pöllön naamaa, eikö vain? Mullako joku pöllömania..?
Vaaleat, erikokoisest, samannäköiset napit on ostettu ajatuksella "näitä varmaan joskus vielä tarvitaan" :D

6 kommenttia:

 1. Voihan pöllö :)

  - Pia/Pöpelikössä

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Voi, tämä kuvablogi on jäänyt ihan oman onnensa nojaan, joskus "hänyt" tämän itsekin ja harmitellut kun ei sitten tullutkaan jatkettua tätä :(
   Katsotaan kuinka käy :)

   Poista
 3. Hi friend your article is Good, please visit my blog freeliveyoung.com :)

  VastaaPoista